nieuws

Wethouder Zwolle: Geen verkeersopstoppingen bij nieuwe Ikea

Er komen geen verkeersopstoppingen bij de nieuwe Ikea in Zwolle, zoals bij de Ikea in Hengelo in het verleden vaak het geval was. Dat belooft wethouder René de Heer van Zwolle.
Bij de Ikea in Hengelo stond op een drukke dag de toerit van de snelweg binnen de kortste keren vol. En dat veroorzaakte veel onveiligheid op de snelweg. Bij de nieuw te bouwen vestiging van Ikea in Zwolle is daar rekening mee gehouden.

Speciale rondweg langs de Ikea

De verwachting is dat er jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers naar de Ikea komen. "Als het dan een keertje goed druk is bij Ikea, moet je genoeg parkeerplekken hebben. Anders krijg je terugslag op de provinciale wegen, de Rijksweg, en dat wil niemand."
Vandaag werd de grond van de Ikea overgedragen. Rondom de Ikea wordt een speciale rondweg aangelegd, via die weg krijgen bezoekers toegang tot de parkeergarage. Daar is voor genoeg 'opstelcapaciteit' gezorgd, aldus de wethouder.

Verkeersinfarcten zullen zeldzaam zijn

Ikea laat ruim 1000 parkeerplaatsen aanleggen, uit verkeersstudies blijkt dat er zo'n 936 nodig zijn. In een rechtszaak rondom de vestiging van Ikea in Zwolle werd eerder al geconcludeerd dat verkeersinfarcten ook zeldzaam zullen zijn, 'omdat de huidige economische ontwikkelingen voor enige terughoudendheid bij het hanteren van groeipercentages in het autoverkeer zorgen'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.