nieuws

PEC Zwolle legt Guyon Fernandez disciplinaire straf op

PEC Zwolle heeft Guyon Fernandez disciplinair gestraft, omdat zijn wedstrijd- en trainingsinstelling in de ogen van de technische staf onvoldoende is geweest. De clubtopscorer wordt voor het duel met SC Heerenveen van komende zaterdag buiten de wedstrijdselectie gelaten.
Directe aanleiding is een woordenwisseling tijdens een training deze week. Maar dat was slechts de bekende druppel die de emmer deed overlopen.

Te weinig met team bezig

"We verwachten op meerdere fronten meer van Guyon", legt trainer Ron Jans uit. "In wedstrijden begon hij vaak nog wel goed met druk zetten, maar in de loop zo'n duel werd hij onzichtbaar. En tijdens trainingen leek het erop of hij te veel met Fernandez bezig was, terwijl wij met het team bezig zijn." Na zaterdag sluit Fernandez weer aan bij de groep. Hij zal zaterdag worden vervangen door Fred Benson.
Giovanni Gravenbeek ontbreekt tegen Heerenveen. De verdediger heeft last van zijn hak. Jans kan in Friesland ook nog niet beschikken over Darryl Lachman en Kamohelo Mokotjo, die na hun blessure inmiddels wel weer op het trainingsveld staan. Lachman kan mogelijk volgende week in de IJsselderby zijn rentree maken in het eerste elftal. De verwachting is dat Mokotjo iets langer nodig heeft.

Internationals

Ryan Thomas (Nieuw-Zeeland) en Mateusz Klich (Polen) zijn zonder blessures teruggekomen van hun interlands. Het tweetal deed vrijdag alleen een hersteltraining, maar is zaterdag gewoon inzetbaar. Dat geldt ook voor Mustafa Saymak (Jong Oranje), die vrijdag gewoon met de groep meetrainde.
Het duel tussen de subtoppers - Heerenveen is de nummer zes, PEC Zwolle staat achtste - begint zaterdag om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Janssen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.