nieuws

Koenders vervangt Schenkeveld bij Heracles

Milano Koenders start zaterdag opnieuw in de basis bij Heracles Almelo.
De verdediger speelt in de uitwedstrijd tegen AZ centraal achterin op de plek van Bart Schenkeveld, die voor één duel is geschorst. Jens Jurn Streutker, een andere centrale verdediger, is eveneens nog geschorst.
Mike te Wierik heeft zijn straf van één wedstrijd schorsing erop zitten en keert terug in het elftal van trainer Jan de Jonge. Ook Jeroen Veldmate, die vorige week vanwege liesklachten ontbrak, is fit bevonden en gaat starten in Alkmaar. Ben Rienstra kan daarmee zijn oude stek op het middenveld weer innemen, wat ten koste gaat van Kwame Quansah.
Heracles morste in de laatste twee wedstrijden (remise tegen PEC Zwolle en nederlaag tegen SC Heerenveen) onnodig vijf punten. "We moeten onze manier van voetballen doorzetten, dan ben ik er van overtuigd dat we weer wedstrijden gaan winnen", zegt De Jonge op de website van Heracles. "De volgende stap is dat we de vele kansen gaan benutten. Mark Uth is een talentvolle spits die vertrouwen nodig heeft. Hij gaat zeker weer zijn goals maken."
Het duel in Alkmaar begint zaterdag om 18.45 uur. Jeroen Sanders is de leidsman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.