nieuws

Agent die in Deventer inbrekers neerschoot opnieuw veroordeeld

Agent schoot op inbrekers Kijkshop
Agent schoot op inbrekers Kijkshop
Een politieagent die begin 2010 in Deventer twee inbrekers neerschoot, is in hoger beroep opnieuw tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar veroordeeld. Dat meldt de Stentor. De agent werd een jaar geleden door de rechter in Zwolle tot dezelfde straf veroordeeld.
De agent schoot in februari 2010 van een paar meter afstand op de inbrekers, die net uit een gat in een deur van de Kijkshop kwamen. De inbrekers raakten daarbij zwaargewond. Eén van hen werd in het hoofd geraakt, de ander in zijn been.

Eerst anders moeten handelen

De agent vertelde tijdens de behandeling van de zaak dat het om zelfverdediging ging: volgens hem vormden de inbrekers een bedreiging. De rechter in Zwolle oordeelde dat de agent anders had moeten handelen en bijvoorbeeld eerst de wapenstok of pepperspray had moeten gebruiken.

"Geen bedreiging"

Volgens het gerechtshof is het niet aannemelijk dat de inbrekers op het moment dat ze uit het gat in de deur kwamen kruipen een bedreiging vormden voor de agent. Het gerechtshof veroordeelde de agent daarom tot dezelfde straf als de rechtbank in Zwolle eerder al deed.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.