nieuws

Scholingsboulevard Enschede vraagt geld voor bijles

Scholingsboulevard vraagt geld voor bijles
Scholingsboulevard vraagt geld voor bijles
De Scholingsboulevard in Enschede vraagt aan eindexamenkandidaten geld voor huiswerkbegeleiding. Dat blijkt uit een brief van de school die PvdA-raadslid Klerk onder ogen heeft gekregen.
De school heeft het predikaat 'zeer zwak', kreeg te maken met veel lesuitval en verschillen in het niveau van de lessen. Sommige VMBO-T-leerlingen hebben daardoor een achterstand opgelopen die ze bij het examen kan opbreken. Om ze een goede kans op een diploma te bieden, biedt de school in een brief bijlessen aan van een huiswerkbegeleidingsinstituut. Daar vraagt de school echter zo'n 50 euro per dagdeel voor.
Volgens Klerk kunnen niet alle ouders dat betalen en is het een slechte zaak dat een school geld vraagt voor examentraining, terwijl ze er zelf voor heeft gezorgd dat de leerlingen een achterstand hebben opgelopen. Onderwijswethouder Hatenboer kan zich niet voorstellen dat leerlingen voor bijlessen moeten betalen en heeft toegezegd het uit te zoeken. Hij vindt evenals Klerk dat leerlingen gratis bijgespijkerd moeten worden als dat nodig is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.