nieuws

Klachten tegen artsen ziekenhuis Isala Zwolle ongegrond verklaard

Isala klinieken Zwolle
Isala klinieken Zwolle
Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft de klachten die een vrouw uit Zwolle had ingediend tegen drie artsen ongegrond verklaard. De vrouw had de klachten ingediend omdat de drie artsen er niet in waren geslaagd de oorzaak van haar hevige buikpijn te achterhalen.
De 41-jarige vrouw was in oktober 2012 met de pijnklachten naar een huisarts gestapt. Er werd onder meer gedacht aan darmproblemen of gynaecologische klachten. De onderzoeken werden vervolgens voortgezet bij een internist en een gynaecoloog van ziekenhuis Isala in Zwolle.

Onderzoek levert niets op

In het ziekenhuis werd een cyste aan de baarmoeder ontdekt. Volgens een assistent van de internist zou dat echter niet de oorzaak van de hevige buikpijn zijn. De vrouw werd ruim een week opgenomen op de afdeling interne geneeskunde, maar er werd in die periode geen goede verklaring voor de pijn gevonden. In afwachting van verder onderzoek werd de vrouw, met haar instemming, ontslagen uit het ziekenhuis.
De vrouw heeft dat verdere onderzoek niet afgewacht, maar ging met familie naar Marokko waar haar broer gynaecoloog is. Bij een kijkoperatie daar werd een grote cyste aangetroffen die op de baarmoeder vastzat. Nadat de cyste was verwijderd was ook de pijn verdwenen, aldus de vrouw. 

Gehandeld zoals verwacht

Volgens het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg hebben de huisarts, de internist en de gynaecoloog, ondanks dat ze de oorzaak van de pijn niet wisten te achterhalen, toch gehandeld zoals van hen verwacht mocht worden. Daarom heeft het Tuchtcollege de klachten van de vrouw ongegrond verklaard.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.