nieuws

Topbankier legt functie neer na aangifte fraude Eurocommerce Deventer

Eurocommerce uit Deventer
Eurocommerce uit Deventer
De topbankier van de Rabobank dochter FGH Bank die 63 miljoen euro aan Eurocommerce leende, legt tijdelijk zijn functie neer.
Topman Peter Keur legt op eigen initiatief zijn functie tijdelijk neer. Hij doet dat naar aanleiding van de aangifte tegen hem en vanwege berichten in de media dat hij zou hebben geholpen bij het toedekken van de fraude van de vastgoedontwikkelaar uit Deventer. De Rabobank Nederland heeft ook besloten een extern onderzoek in te stellen naar de aantijgingen uit de aangifte van Visser. Uit intern onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van verwijtbaar gedrag. 
Het Financieele Dagblad meldde gisteren dat directievoorzitter Peter Keur bewust vervalste taxatierapporten heeft gebruikt om toestemming voor de leningen te krijgen. De FGH bank is de vastgoedbank van de Rabobank en mag niet zonder toestemming grote hypotheken verstrekken. De grootste schuldeiser van het failliete Eurocommerce is FGH Bank. De bank had driehonderd miljoen euro uitgeleend aan de kantoorontwikkelaar uit Deventer.

"Ze wisten precies wat er gaande was."

De onthullingen in het Financieele Dagblad zijn koren op de molen van oud-kantoorontwikkelaar Ger Visser. Hij beweerde al snel na het faillissement van zijn bedrijf in een interview met RTV Oost dat de bankiers van alles op de hoogte waren. "Ze wisten precies wat er gaande was." Ger Visser heeft aangifte gedaan tegen de bankiers. Directievoorzitter Jos van Lange van de Rabo Vastgoedgroep zal de komende tijd de taken van Keur overnemen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.