nieuws

Heracles Almelo lijdt kansloze nederlaag bij AZ

Heracles Almelo heeft zaterdagavond geen vuist kunnen maken in de uitwedstrijd tegen AZ. De ploeg van trainer Jan de Jonge ging in Alkmaar met 4-0 onderuit.
Heracles Almelo stond vanaf de eerste minuut onder druk in het Afas Stadion. Toch werden de Almeloërs niet echt aan het wankelen gebracht in de beginfase. Na een kwartier spelen werd de achterhoede van Heracles wel gepasseerd. Na een mooie aanval kon Aron Jóhannsson de openingstreffer binnenschieten. De Amerikaanse spits kreeg niet veel later opnieuw een enorme kans, maar ditmaal raakte hij de paal.
Al na 23 minuten leek de wedstrijd gespeeld in Alkmaar. Milano Koenders bracht de doorgebroken Jóhansson aan het wankelen en scheidsrechter Jeroen Sanders vond de overtreding zwaar genoeg voor een rode kaart. Dat was voor AZ het startsein om nog meer druk te ontwikkelen op het doel van Heracles. Na de nodige mogelijkheden om zeep te hebben geholpen, was het na 37 minuten wel voor de tweede keer raak via opnieuw Jóhannsson.
Na rust kreeg AZ al snel meer goede kansen. Pasveer trad echter reddend op bij een gevaarlijk schot van Steven Berghuis en de doelman van Heracles wist ook een kopbal op de lijn te keren. Tien minuten voor tijd wist de thuisploeg het net wel opnieuw te vinden. Na een goede pass van Steven Berghuis kon Mattias Johansson de 3-0 binnenschieten. Heracles werd in de tweede helft nog eenmaal gevaarlijk via Bryan Linssen, maar een eretreffer was de bezoekers niet gegund. In de extra tijd maakte Viktor Elm er nog 4-0 van.
AZ - Heracles Almelo 4-0 (2-0)
1-0 Jóhannsson (16)
2-0 Jóhannsson (37)
3-0 Johansson (79)
4-0 Elm (90+1)
Arbiter: Sanders
Geel: Bruns (Heracles Almelo)
Rood: Koenders (Heracles Almelo/24)
AZ: Esteban, Johansson (Reijnen/83), Gouweleeuw, Viergever, Poulsen, Gudelj (Henriksen/83), Ortíz, Elm, Berghuis, Jóhannsson, Beerens (Lewis/70).
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Koenders, Veldmate (Quansah/21), Davidson, Bel Hassani (Belterman/29), Rienstra, Cziommer (Bruns/63), Rosheuvel, Uth, Linssen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.