nieuws

Tbs-moeder uit Enschede eist mediaverbod

Een 43-jarige Enschedese vrouw die tot tbs is veroordeeld voor een moordpoging op haar twee kinderen, eist in een kort geding dat haar ex-partner geen uitlatingen meer doet over het familiedrama.
Dat drama speelde zich begin 2009 af. De Enschedese dwong haar twee kinderen een cocktail van medicijnen en alcohol te nemen, maar beiden overleefden de moordpoging. De vrouw zelf raakte ook bedwelmd. Zij kreeg tbs opgelegd, maar in augustus is de behandeling afgelopen en zij wil dan regelmatig haar ouders in Enschede bezoeken.

Moreel appèl van burgemeester Den Oudsten

Haar ex-man en dochter zijn daar fel op tegen. Haar zoon pleegde drie jaar geleden zelfmoord. Eind vorig jaar kwam burgemeester Den Oudsten nog met een moreel appèl richting de moeder om af te zien van bezoekjes aan Enschede.
Vrienden van de ex-man hebben meerdere acties gevoerd om te voorkomen dat de tbs-moeder naar Enschede komt. Zij heeft daarom juridische stappen gezet om te voorkomen dat haar ex nieuwe negatieve uitlatingen doet over de vrouw, op straffe van 5000 euro per overtreding.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.