nieuws

Verkiezingsprogramma ChristenUnie Hardenberg wint prijs voor leesbaarheid

Verkiezingen gemeenteraad op 19 maart
Verkiezingen gemeenteraad op 19 maart
ChristenUnie in Hardenberg heeft een prijs gewonnen voor hun verkiezingsprogramma. Volgens zorgorganisatie MEE IJsseloevers is hun verkiezingsprogramma het meest leesbaar van heel Noordoost-Overijssel en Flevoland.
De zorgorganisatie wilde met de verkiezing extra aandacht vragen voor mensen die moeilijk kunnen leren. Uiteindelijk werd het programma van de ChristenUnie in Hardenberg uitgekozen als beste.

Leesbaar programma

Bij het schrijven van het programma hield de partij er al rekening mee dat het programma leesbaar moest zijn voor mensen die moeilijk kunnen leren of een lichte verstandelijke beperking hebben.
Het programma werd speciaal geschreven door een vader van een kind met een verstandelijke beperking. Fractievoorzitter Wim Broersma krijgt morgen op het gemeentehuis in Hardenberg de prijs uitgereikt.

Ook Aveleijn in Twente actief

Ook in andere gemeenten zijn ze bezig met het versimpelen van de verkiezingsprogramma. Zo heeft de Twentse Zorginstelling Aveleijn de verkiezingsprogramma's van alle partijen in Borne en Enschede versimpeld.
De zorginstelling is maanden bezig geweest met het aanpassen van de teksten, die normaal gesproken vaak moeilijk te lezen zijn voor hun cliënten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.