nieuws

Onderzoek UT Enschede moet schade bij graafwerkzaamheden terugdringen

Reggefiber werkt samen met Universiteit Twente
Reggefiber werkt samen met Universiteit Twente
Studenten van de Universiteit Twente (UT) gaan onderzoeken hoe schade bij graafwerkzaamheden teruggedrongen kan worden. Ze doen dat in samenwerking met glasvezelbedrijf Reggefiber.
Studenten van de Universiteit worden gekoppeld aan bedrijven of instellingen met een vraagstuk uit de praktijk. In twee jaar krijgen ze de tijd oplossingen te zoeken die in praktijk gebracht kunnen worden. Directeur Davids van Reggefiber ziet het als een taak van zijn bedrijf om zorgvuldig graven en aanleggen te bevorderen en zo het aantal schades tijdens de aanleg van een glasvezelnetwerk tot een minimum te beperken.

UT ontwikkelt nieuwe technologieën

Geregeld ontstaan er stroomstoringen of gaslekken doordat er bij graafwerkzaamheden kabels of leidingen geraakt worden. De Universiteit Twente doet onder meer onderzoek naar het proces van aanleg van kabels en leidingen en richt zich daarbij op het ontwikkelen van nieuwe technologieën, methodes en samenwerkingsvormen. Rector magnificus Brinksma vindt de samenwerking tussen de universiteit en Reggefiber een goed voorbeeld van de kracht van een combinatie tussen wetenschap en praktijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.