nieuws

Enschede stemt onder voorwaarden in met komst Hornbach

Enschede stemt onder voorwaarden in met komst Hornbach
Enschede stemt onder voorwaarden in met komst Hornbach
De verkoop van het DCW-terrein aan de Duitse bouwmarkt Hornbach mag de gemeente Enschede geen geld kosten. Daarnaast moeten alle mogelijkheden onderzocht worden voor de verkeersafwikkeling rond de bouwmarkt.
Onder die voorwaarden heeft de gemeenteraad van Enschede vanavond ingestemd met de komst van Hornbach en verdere gesprekken tussen de gemeente en de bouwmarkt daarover. Voor de meerderheid in de gemeenteraad telt zwaar dat de bouwmarkt 150 extra banen betekent en ook indirect zo'n 150 banen oplevert.

Meer banen in Enschede

Dat er door de komst van Hornbach naar verwachting veertig banen verloren gaan bij andere bedrijven in Enschede waaronder verfhandelaren, tuinders en dierenwinkels betreurt de gemeenteraad, maar dit weegt volgens de politiek niet op tegen het aantal nieuwe banen. Dat zijn volgens Hornbach 130 fulltime banen met een gemiddelde salariëring van tien procent boven het minimum inkomen.
Hornbach wil zich vestigen in het gebied tussen de Zuiderval en de Kuipersdijk waar nu nog de sociale werkvoorziening DCW is gevestigd. De wijkbewoners juichen de komst toe; het alternatief is volgens hen langdurige leegstand en verpaupering van de DCW-panden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.