nieuws

Stadsbus in Enschede blijft nog zeker twee maanden gratis voor ouderen

Stadsbus blijft voor ouderen gratis
Stadsbus blijft voor ouderen gratis
70-plussers kunnen in Enschede nog tot 1 juni gratis met de stadsbus. Dat heeft wethouder Van Agteren vanavond toegezegd aan de gemeenteraad van Enschede.
Aanleiding voor die toezegging was een motie van de PvdA. Daarin gaf fractievoorzitter Van Lier het college de opdracht om een onbeperkte verlenging van de huidig regeling, met een eigen bijdrage van tien euro voor ouderen met een inkomen boven het minimum. Volgens Van Agteren is dat echter niet meer te regelen voor het aflopen van de huidige regeling op 1 april.

Te weinig steun

De motie kreeg in de gemeenteraad, ook na een aanpassing, te weinig steun; onder andere BurgerBelangen Enschede en de VVD spraken van een verkiezingsstunt. Het leidde echter wel tot de toezegging van Van Agteren. Zonder die toezegging zou de OV-pas na maart niet meer gelden en de ouderen weer moeten betalen voor de stadsbus.
Volgens de PvdA heeft de afgelopen 2,5 jaar dat de OV-pas bestaat aangetoond dat ouderen meer buiten de deur komen, wat bijdraagt aan hun welzijn. Dat heeft volgens de fractie tot gevolg dat het welzijn van ouderen toeneemt, blijven ze langer gezond en actief en kunnen ze langer zelfstandig blijven wonen.

Eerste gesprekken met Syntus gevoerd

Het contract van Enschede met de vervoerder liep eind vorig jaar af en werd toen door wethouder Van Agteren verlengd tot na de verkiezingen. De nieuwe gemeenteraad wordt op 27 maart geïnstalleerd en dat is te laat om op tijd een goed besluit te nemen. Van Agteren voorzag al dat er veel draagvlak is voor een verlenging van de regeling en heeft daar afgelopen week al gesprekken over gevoerd met de directeur van busvervoerder Syntus.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.