nieuws

Crimineel duo Enschede ook verdacht van ontvoering in Drentse Echten

Politie hield klopjacht op de twee
Politie hield klopjacht op de twee
Het criminele duo Antonio van der P. en Enise B., op wie vorige maand een klopjacht werd gehouden, wordt ook in verband gebracht met een mysterieuze ontvoering in het Drentse Echten. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekend gemaakt.
In de nacht van 10 op 11 februari werd een man uit Ruinen door twee onbekenden met een vuurwapen bedreigd. Hij moest in de kofferbak van zijn auto gaan liggen, maar wist te ontsnappen toen de overvallers de motor lieten afslaan.

Verdacht van meerdere ontvoeringen

Het tweetal werd twee weken geleden in een hotel in Schwerte in de buurt van Dortmund opgepakt. De Nederlandse en Duitse politie hielden al een tijd een klopjacht op het tweetal. Ze worden verdacht van inbraken, ontvoeringen en bedreigen en verwonden van slachtoffers in Meppel, Lage Mierde en Enschede. In Enschede schoten ze onder meer een campinggast neer.
De man en vrouw zitten nog steeds vast in Duitsland. Ze weigeren mee te werken aan een verkorte uitleveringsprocedure. Een Duitse rechter zal zich daarom over het uitleveringsverzoek buigen. De uitlevering van de twee kan volgens het OM nog enkele weken op zich laten wachten. Uiteindelijk zal de zaak voorkomen bij de rechtbank in Assen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.