nieuws

Ronde van Drenthe bij RTV Oost

Ronde van Drenthe
Ronde van Drenthe
Zaterdag 15 maart is bij TV Oost het live verslag van de Ronde van Drenthe te zien. De uitzending komt tot stand in een nauwe samenwerking met de organisatie van de wielerronde en RTV Drenthe, van wie de beelden integraal worden overgenomen. De wielerwedstrijd, die ook wel bekend staat als de Hel van het Noorden, omvat de Wereldbekerwedstrijd voor vrouwen en de Albert Achterhes Pet! Profronde voor mannen.
Zoals gebruikelijk speelt de Ronde zich af op onder meer oneindige kasseienstroken met daarbij een aantal beklimmingen van de bekende VAM-bult in Wijster. De koers voor de vrouwen gaat over ruim 130 kilometer en de mannen krijgen bijna 200 kilometer voor de wielen. De start en finish van beide wedstrijden is in Hoogeveen.

Internationaal deelnemersveld

Het belooft een spannende strijd te worden met een sterk internationaal deelnemersveld, maar ook een goede Overijsselse delegatie met bij de vrouwen natuurlijk Kirsten Wild en bij de mannen Jasper Hamelink, Maurits Lammertink, Joey van Rhee en Jasper Bovenhuis.

Live uitzending

De uitzending van de Ronde van Drenthe wordt door TV Oost vanaf 14.00 uur integraal overgenomen van RTV Drenthe. We starten met live beelden van de Wereldbekerwedstrijd van de vrouwen. De finish zal rond 15.00 uur plaatsvinden. Vanaf 16.00 uur worden de heren gevolgd in de Albert Achterhes !Pet Profronde van Drenthe. Tussendoor zullen de live-beelden van de koersen worden aangevuld met analyses en gesprekken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.