nieuws

Horeca Enschede wil minder feestjes in Grolsch Veste en museum Twentsewelle

Horecaondernemers in Enschede willen dat de gemeente strenger controleert op feestjes en congressen die in stadion De Grolsch Veste, de schouwburg en museum Twentsewelle worden gehouden. De horeca vindt het oneerlijke concurrentie, omdat de instellingen subsidie krijgen van de gemeente.
Volgens Ronald Scholten van de Vereniging Horeca Binnenstad Enschede klagen veel horecaondernemers. Zo zijn in stadion de Grolsch Veste eigenlijk alleen voetbalgerelateerde evenementen toegestaan. "Maar in de praktijk blijkt het een erg flexibele vergunning waarmee ze alle kanten op kunnen", zegt Scholten. Ook in poppodium Atak, de schouwburg en in museum Twentsewelle worden feesten en partijen gehouden. Scholten: "Ze begeven zich steeds meer op het gebied van catering en proberen feesten en partijen binnen te halen die niets met het museum of theater te maken hebben. Daar hebben wij moeite mee want daar kunnen we niet tegenop concurreren. Wij moeten ons strikt houden aan de vergunningen, dat moeten de instellingen dan ook doen."

Gemeente stelt onderzoek in

Bij de gemeente Enschede zijn de problemen bekend. Er is een werkgroep opgericht die gaat onderzoeken welke praktijken in strijd zijn met vergunningen en subsidierelaties. De werkgroep bestaat uit onder anderen juristen en deskundigen op het gebied van bestemmingsplannen, economische zaken en veiligheid. De resultaten van het onderzoek moeten voor de zomer bekend zijn.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.