nieuws

Uiteenlopende reacties op songfestivallied Ilse DeLange en Waylon

Ilse DeLange en Waylon tijdens een eerder optreden in Enschede
Ilse DeLange en Waylon tijdens een eerder optreden in Enschede
Op Twitter was er onmiddellijk veel kritiek, maar anderen zijn juist weer heel positief: Ilse DeLange en Waylon hebben woensdagavond voor het eerst het nummer laten horen dat ze zullen spelen op het Eurovisiesongfestival.
Waylon en DeLange gaan als gelegenheidsband The Common Linnets met een countrynummer naar het songfestival. 'Calm after the storm' werd door het duo zelf uitgekozen, ze beschrijven het als een mooi, sfeervol nummer.
In De Wereld Draait Door was de Nederlandse inzending voor het Songfestival woensdagavond voor het eerst te horen. De Almelose DeLange en Waylon speelden live in de studio. In dezelfde uitzending noemde songfestivalkenner Paul de Leeuw het een mooi en onderscheidend nummer.

Reacties op Twitter

Cornald Maas, samen met zanger Jan Smit commentator van het Songfestival, noemt het een ontzettend gewaagde keuze. "Het spannende van dit nummer is dat er geen spanning in zit. Het lied bouwt geen drama op", zei hij in het televisieprogramma Pauw en Witteman. Hij vergeleek Calm after the storm met Every breath you take van The Police.
Op Twitter zijn relatief weinig mensen enthousiast over het nummer. Critici noemen het saai. Zo schrijft iemand: "Ik ben het liedje van Nederland nu alweer vergeten. Geen goed teken. Saaaai."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.