nieuws

8-jarige Janne met succes in actie voor behoud Speelgoedmuseum Deventer

Speelgoedmuseum Deventer
Speelgoedmuseum Deventer
Er is hoop voor het Speelgoedmuseum in Deventer. De raad heeft gisteravond besloten dat onderzocht moet worden of het museum toch een eigen - vaste - plek kan krijgen in de stad. Een klein succesje voor de 8-jarige Janne. Zij voerde de afgelopen tijd actie voor behoud van het museum.
Juni vorig jaar besloot Deventer al fors te bezuinigen op onder meer het Historisch Museum De Waag en het Speelgoedmuseum. In het bezuinigingsplan werd er onder meer gesproken over een 'zwervende collectie'. De Deventer museumcollecties zouden in de toekomst verspreid over de stad tentoongesteld worden. Ook de collectie van het Speelgoedmuseum zou geen vaste plaats meer hebben en verder gaan met wisselende tentoonstellingen.

Handtekeningenactie

Het leverde een verontwaardigde 8-jarige Janne op. Het Speelgoedmuseum is haar favoriete museum en dus kwam ze in actie. Ze hield een Facebook-actie en zamelde handtekeningen in. Die werden woensdagavond aan het begin van de raadsvergadering overhandigd aan burgemeester Heidema. Ook hield ze samen met een vriendin een toespraak voor de raadsleden.
Later op de avond was er goed nieuws voor Janne. Een meerderheid van de raad stemde in met een voorstel van D66, CDA en de PvdA om te onderzoeken of het Speelgoedmuseum toch een eigen vaste plek zou kunnen krijgen. Het college heeft de opdracht gekregen om te onderzoeken wat daar de (financiële) consequenties van zijn. In de zomer moet er meer duidelijkheid zijn over de mogelijkheden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.