nieuws

Vietnamese student Lee Vu uit Deventer nog deze week uitgeleverd

Lee Vu
Lee Vu
De Vietnamese uitwisselingsstudent Lee Vu uit Deventer wordt deze week nog uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De student van de Saxion Hogescholen in Deventer zit sinds gisteren vast in het detentiecentrum in Rotterdam.
Lee Vu wordt verdacht van grootschalige fraude. Hij zou Amerikaanse burgers voor in totaal 800.000 euro hebben opgelicht. Volgens Vu is hij echter onschuldig en is de fraude gepleegd door een voormalige huisgenoot, eveneens een Vietnamees. Deze huisgenoot is inmiddels naar Vietnam vertrokken, waar hij heeft bekend achter de fraude te zitten. Toch ziet de Verenigde Staten Lee Vu nog altijd als verdachte in deze zaak en wil hem voor de rechter slepen.

Geen toestemming om studie af te maken

Vu heeft geprobeerd de uitlevering aan te vechten, maar zonder succes. Vervolgens vroeg hij aan de rechter of hij in ieder geval zijn studie mocht afmaken, maar ook daarvoor kreeg hij geen toestemming.
De laatste weken hoopte Lee Vu dat de VS geen haast zou maken met de uitlevering. Maar die hoop was vergeefs. Op last van de VS is hij nu vastgezet en wordt hij aan het eind van de week op het vliegtuig gezet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.