nieuws

Slachtoffers overval Wijhe ernstig gewond in ziekenhuis, getuigen gezocht

Het huis aan de Dijk in Wijhe
Het huis aan de Dijk in Wijhe
De twee bejaarde bewoners die gisteravond slachtoffer werden van een gewelddadige woningoverval in Wijhe, zijn daarbij ernstig gewond geraakt. Beide mannen zijn met meerdere verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Een speciaal team van de politie onderzoekt de zaak, er wordt gezocht naar getuigen.
Gisteravond rond tien uur kreeg de politie de melding dat er een woningoverval was geweest aan de Dijk in Wijhe. Twee onbekende mannen bedreigden de 85-jarige bewoners met een vuurwapen en eisten onder meer geld.
Het is bij de politie niet bekend hoe de overvallers binnenkwamen. Ook is niet duidelijk wat er zich exact heeft afgespeeld in de woning en wat er buit is gemaakt. Wel blijkt nu dat het gaat om een gewelddadige overval. De twee mannelijke bewoners van het huis raakten ernstig gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Een Team Grootschalig Onderzoek van de politie is opgestart om de zaak te onderzoeken. In het kader van het onderzoek is ook een getuigenoproep gedaan. Een signalement van de daders is er niet, de politie zoekt daarom mensen die rond het tijdstip van de overval iets gezien hebben in de omgeving van de Dijk of op de Loswal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.