nieuws

Topman Gerard Sanderink schenkt zijn vermogen aan regio Twente

Twentse ondernemer Gerard Sanderink
Twentse ondernemer Gerard Sanderink
Twentse ondernemer Gerard Sanderink gaat zijn erfenis schenken aan de regio Twente. Hij wil met een deel van zijn geld de techniek in de regio stimuleren. Dat meldt de Tubantia vanochtend.
Volgens de laatste Quote heeft de eigenaar van IT-bedrijf Centric en ingenieursbureau Antea Group een vermogen van 455 miljoen euro. Hij wil dat er in de toekomst onder meer met zijn geld een instelling wordt opgericht met toegepaste research op technologisch gebied.

Stichting Gerard Sanderink

Sanderink heeft inmiddels de Stichting Gerard Sanderink opgericht. Voor het komende studiejaar stelt de topman ook tien studiebeurzen van 10.000 euro beschikbaar voor studenten van Saxion Hogeschool of de Universiteit Twente.
Het Sanderink Technology Centre, dat gehuisvest moet worden op het Kennispark, moet in de komende vijf jaar ontwikkeld worden.

Hoog werkloosheidspercentage

Op de website van de stichting geeft Sanderink aan dat hij Twente een warm hart toe draagt. Volgens de ondernemer kan Twente succesvoller zijn dan dat de regio op dit moment is.
"Door de teloorgang van de textielindustrie en de teruggang van de metaalindustrie en de elektrotechnische industrie kent Twente één van de hoogste werkloosheidspercentages in Nederland. In Twente zijn uit Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente veel kansrijke kleine bedrijven ontstaan, die om diverse redenen niet uitgroeien tot een bedrijf met meer dan 100 medewerkers. In deze bedrijven zit veel technische kennis, waar grote bedrijven zoals Strukton Groep graag gebruik van maken."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.