nieuws

Werk voor 400 van de 950 werkloze werknemers Oad Holten

Deel medewerkers Oad weer aan het werk
Deel medewerkers Oad weer aan het werk
Van de 950 oud-medewerkers van Oad die na het faillissement zonder baan zaten, hebben inmiddels 400 mensen weer een baan gevonden. Dat meldt de gemeente Rijssen-Holten.
Na het faillissement stonden er 1700 mensen op straat. Door overnames, van bijvoorbeeld Oad Bus en Globe, vonden 600 werknemers al snel weer een baan. Daarna bleven er 1100 werkloze voormalige medewerkers over, zo'n 150 daarvan gingen met pensioen of vervroegd pensioen. Van de 950 werknemers die nog steeds geen werk hadden gevonden hebben inmiddels 400 mensen toch een nieuwe baan, of via eigen bemiddeling of via hulp van het speciale project van de gemeente Rijssen-Holten en UWV, Reiswerk, De Unie en de ANVR.

Burgemeester is trots

Voor de 550 mensen die nog geen baan hebben gevonden werd gisteren in samenwerking met het UWV, Reiswerk, De Unie en de gemeente Rijssen-Holten, voor de derde keer een banenmarkt georganiseerd. Ook burgemeester Hofland was aanwezig op de banenmarkt. "Sinds het faillissement van Oad wisten 400 mensen, die toen op straat stonden, weer aan een baan te komen", vertelt een trotse burgemeester. Hij blijft zich sterk maken voor de medewerkers: "Iedere Oad medewerker is en blijft een Holtenaar en daarom willen wij iets voor hen doen".
Op de banenmarkt kregen de mensen tips over solliciteren en werden er succesverhalen gedeeld van oud-medewerkers die weer een baan gevonden hebben. Tot 1 april kunnen de medewerkers nog een beroep doen op speciale workshops en hulp, daarna neemt het UWV de gebruikelijke dienstverlening over.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.