nieuws

Politicus Willem Lucht uit Zwolle met dood bedreigd

Lijsttrekker Willem Lucht van de politieke partij Willem Lucht is vandaag met de dood bedreigd. Lucht heeft aangifte gedaan, zegt hij.
Het dreigement gebeurde juist op het moment dat Willem Lucht werd geïnterviewd door eerstejaarsstudenten Journalistiek van Hogeschool Windesheim.  De telefoon gaat over, Willem Lucht pakt op en zonder verdere inleiding klonken de woorden: ”Klootzak, ik schiet je kapot”. Op de website van de journalisten in spe is het dreigement terug te luisteren.

Vuile NSB'er

Volgens de studenten journalistiek belde enkele minuten later de onbekende man nog een keer. Ditmaal leek hij Lucht te verwijten een 'vuile NSB’er' te zijn. De studenten kunnen dat niet met zekerheid zeggen. De geluidskwaliteit van de telefoonlijn was daarvoor te slecht. De politie wil niet bevestigen dat Lucht aangifte heeft gedaan.
De Zwolse politicus doet 19 maart voor de derde keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Bij de verkiezingen in 2006 en in 2010 kreeg Lucht niet genoeg stemmen voor een zetel in de gemeenteraad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.