nieuws

Inwoners Overijssel zijn voor schaalvergroting veehouderij

Overijsselaars zijn voor schaalvergroting
Overijsselaars zijn voor schaalvergroting
Inwoners van Overijssel staan achter schaalvergroting in de landbouw, zolang het maar niet ten koste gaat van het dierenwelzijn en het landschap. Dat blijkt uit een enquête van Natuur en Milieu.
Natuur en Milieu hield een enquête onder ruim 600 inwoners, omdat er binnenkort in de Tweede Kamer gesproken wordt over de toekomst van het melkquotum en dierrechten.

"Karakteristieke landschap behouden"

Uit het onderzoek blijkt dat Overijsselaars schaalvergroting niet als iets negatiefs ervaren. Wel is het belangrijk dat het karakteristieke landschap van de provincie behouden blijft. Volgens de ondervraagden worden boeren in Overijssel ook gedwongen tot schaalvergroting door het consumentengedrag.
Volgens Natuur en Milieu hoeft schaalvergroting ook geen probleem te zijn, zolang het dierenwelzijn niet in het geding komt. Toch is dat in de praktijk volgens de natuurorganisatie vaak anders. Daarom ondersteunt de organisatie ook de actie van Milieudefensie 'Maak van Nederland geen megastal'.

10.000 ansichtkaarten voor staatssecretaris

Samen met andere milieufederaties en actiegroepen overhandigen ze binnenkort 10.000 ansichtkaarten aan staatssecretaris Dijksma. Hiermee willen ze haar oproepen om de toename van schaalvergroting een halt toe te roepen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.