nieuws

Ramkraak bij motorzaak in Almelo, schrik zit er goed in bij eigenaar

Ramkraak bij motorzaak, inbrekers trekken deur eruit
Ramkraak bij motorzaak, inbrekers trekken deur eruit
De schrik zit er goed in bij de familie Ten Tusscher uit Almelo, nadat woensdag op donderdagnacht onbekenden een ramkraak gepleegd hebben bij de motorzaak van de familie, Erison Motoren.
Sonja ten Tusscher kreeg 's nachts een melding van het alarmsysteem en ging zonder er verder bij na te denken naar naar het bedrijfspand toe: "Ik dacht dat er een spinnetje voor de sensor zat, dus ben gaan kijken. Maar toen ik hier aankwam schrok ik me wezenloos. De voordeur lag eruit en alles was overhoop gehaald."

"Ze hebben het dure spul uitgezocht."

De inbrekers hebben met een voertuig de deur van de motorzaak eruit getrokken. Het moet met grof geweld zijn gegaan, want de voordeur lag enkele meters verderop op de straat.
De dieven hebben in elk geval veel leren motorkleding meegenomen en een paar helmen: "Ze hebben het dure spul uitgezocht. Of er motoren zijn gestolen, kan ik niet met zekerheid zeggen. Mijn man zit nog in Spanje en hij heeft het overzicht, maar hij is nog niet terug." Hoe groot de schade is, is daarom niet te zeggen, maar voor Sonja geldt dat het allerergste het gevoel van onveiligheid is, wat de ramkraak de familie heeft gegeven: "Het heeft zo'n impact, je gevoel van veiligheid is echt niet meer hetzelfde."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.