nieuws

Heracles mist Koenders en Veldmate tegen Roda JC

Heracles Almelo mist zaterdag in het thuisduel met Roda JC niet alleen de geschorste Milano Koenders, maar ook Jeroen Veldmate.
De verdediger is deze week in het ziekenhuis behandeld aan een blessure in zijn liesstreek en is niet op tijd hersteld.

Meerdere opties

Trainer Jan de Jonge wilde vrijdag nog niet zeggen wie er naast Bart Schenkeveld in het hart van de defensie komt te spelen. Jens Jurn Streutker is weer inzetbaar, maar heeft na de winterstop nog niet in het eerste elftal gespeeld. Een andere optie is om middenvelder Ben Rienstra een linie te laten zakken en met Kwame Quansah op het middenveld te spelen. Mogelijk is er ook een basisplaats voor Oussama Tannane, die in de uitwedstrijd tegen Roda JC (1-3) als invaller tweemaal scoorde. Dat zou dan ten koste gaan van Iliass Bel Hassani.
De Jonge zint op revanche na de kansloze nederlaag in Alkmaar vorige week (4-0). "Dat was een wedstrijd die je maar één keer in duizend wedstrijden meemaakt: binnen twintig minuten waren we beide centrale verdedigers kwijt, kregen we de rode kaart en werd er een doelpunt van ons afgekeurd."

Meedogenloos

Tegenstander Roda JC staat samen met NEC onderaan in de eredivsie, maar de achterstand op Heracles Almelo bedraagt slechts vijf punten. "Deze wedstrijd is heel belangrijk", weet De Jonge. "Dinsdag zijn we nog extra bij elkaar gekomen om het belang van deze wedstrijd te benadrukken, zonder het weer te overdrijven. We moeten meedogenloos zijn en aan het publiek laten zien dat we er alles aan doen om de wedstrijd te winnen. Dan gaan ze er hier weer massaal achter staan, dat heb ik al een paar keer meegemaakt dit seizoen en dat zal niet onbelangrijk zijn."
Het duel met Roda JC begint zaterdag om 19.45 uur. In het Polman Stadion is Pol van Boekel de leidsman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.