nieuws

Kamohelo Mokotjo terug in basis bij PEC Zwolle

Kamohelo Mokotjo maakt zondag in de IJsselderby zijn rentree voor PEC Zwolle.
De Zuid-Afrikaanse middenvelder was anderhalve maand uitgeschakeld na een operatie aan zijn knie, maar start in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles in de basis. Ook Darry Lachman is weer inzetbaar. De verdediger is hersteld van zijn enkelblessure, maar begint op de bank.

Ver weggezakt

Daarnaast kan trainer Ron Jans weer beschikken over Diederik Boer, Mateusz Klich en Guyon Fernandez, die er vorige week in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen om uiteenlopende redenen niet bij waren. Zonder dat vijftal verloor PEC Zwolle met 3-0 in Friesland. "Na een tegenslag zakten we in de tweede helft heel ver weg", zag Jans. "De basis van nu verschilt nogal met die van vorige week. Dat kan ons zeker helpen."
Zaterdag waren er zo'n 200 PEC-supporters aanwezig bij de laatste training om hun ploeg met vuurwerk, applaus en gezang aan te moedigen voor het duel met Go Ahead Eagles. De rest van de week heeft Jans niet te veel nadruk gelegd op het derby-aspect: "We zijn bezig geweest met de manier waarop we willen spelen, hoe we druk zetten, opbouwen en voetballen. Daar ligt onze grootste kwaliteit. Dat is er soms wel, maar niet 90 minuten. Daar zijn we vooral mee bezig."

Video uitnederlaag

Eerder dit seizoen leed PEC Zwolle in Deventer een smadelijke 4-1 nederlaag tegen de aartsrivaal. Jans heeft besloten om zijn spelers niet meer te confronteren met dat duel. "Ik had de beelden van de vier tegengoals al wel geselecteerd en wilde mijn wedstrijdbespreking daar eigenlijk mee afsluiten. Maar dat heb ik op het laatste moment toch niet gedaan. We moeten gewoon uit eigen kracht beseffen waar de wedstrijd van morgen om gaat. We moeten willen winnen, het publiek wat laten zien en van eigen kracht uitgaan. En dat moet uit ons zelf komen, niet door de uitnederlaag."
De IJsselderby begint zondag om 14.30 uur

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.