nieuws

Protestmars tegen kap bomen Rechterensedijk Dalfsen

Protestmars tegen bomenkamp Rechterensedijk
Protestmars tegen bomenkamp Rechterensedijk
In Dalfsen is vandaag een protestmars gehouden tegen de kap van bomen aan de Rechterensedijk. De deelnemers willen dat zoveel mogelijk mensen woensdag een stem uitbrengen over de kwestie tijdens de georganiseerde volksraadpleging.
In Dalfsen ontstond eind vorig jaar grote commotie toen de raad besloot om 120 bomen aan één kant van de weg te kappen. Die bomenkap is nodig om de Rechterensedijk aan te pakken en te verbreden. Nu gebeuren er nog veel ongelukken op de weg.

Volksraadpleging

Maar het plan is omstreden. Veel Dalfsenaren zien de bomenrij als een belangrijk onderdeel van de historische laan tussen station Dalfsen en kasteel Rechteren. Het plan om de bomen te kappen leidde dan ook tot veel protesten. Eind januari besloot de politiek in Dalfsen om tegemoet te komen aan de kritieken en inwoners te betrekken bij het onderwerp. Er komt daarom een volksraadpleging.
Op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen kunnen inwoners van Dalfsen behalve hun voorkeur voor een politieke partij ook stemmen over de bomen aan de Rechterensedijk. Bij het referendum gaat het om de vraag of het huidige besluit - de kap van 120 bomen om de weg te verbreden - inderdaad uitgevoerd moet worden, of dat de politiek er opnieuw naar moet kijken.

Alternatief plan van inwoner Dalfsen

Mochten de inwoners van Dalfsen besluiten dat het plan heroverwogen moet worden, dan ligt er al een alternatief plan klaar van een inwoner van Dalfsen.
Hij bedacht de optie om een volledige nieuwe weg aan te leggen ten zuiden van de Rechterensedijk, zodat de bomenrij behouden blijft en er toch een veiligere weg kan komen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.