nieuws

Heracles Almelo boekt belangrijke zege op Roda JC

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een broodnodige zege geboekt in de eredivisie. De ploeg van trainer Jan de Jonge rekende in het eigen Polman Stadion af met laagvlieger Roda JC (2-1) en nam daardoor afstand van de onderste plekken.
Heracles Almelo kende een zwakke eerste helft. De thuisploeg, die het moest stellen zonder Jeroen Veldmate en Milano Koenders, speelde slordig en kon Roda JC nauwelijks in de problemen brengen. Roda JC kende een veel betere eerste helft en kwam na veertien minuten verdiend op een 0-1 voorsprong. Een fraaie aanval werd door Guus Hupperts vakkundig afgerond. De vleugelaanvaller was even later dichtbij de 0-2, maar had ditmaal het vizier niet op scherp staan. Vlak voor rust kwam Heracles uit het niets op gelijke hoogte. De thuisploeg profiteerde van slordig balverlies van Guy Ramos. Het was uiteindelijk Bryan Linssen die de 1-1 tegen de touwen schoot.
Trainer Jan de Jonge was zichtbaar ontevreden over de eerste helft en greep in de rust in. Simon Cziommer en Jens Jurn Streutker bleven in de kleedkamer achter en werd vervangen door Kwame Quansah en Thomas Bruns. Heracles kwam als herboren uit de kleedkamer en zette Roda JC meteen onder druk. Er kwamen mogelijkheden voor de thuisploeg, maar Kurto hield zijn doel schoon. Aan de andere kant ontsnapte Anouar Kali eenmaal gevaarlijk, maar hij schoof de bal naast het doel. Een kwartier voor tijd was het wel raak voor Heracles. Het was opnieuw Bryan Linssen die doel trof met een geplaatste schuiver. Na de op basis van de tweede helft verdiende voorsprong kreeg Heracles mogelijkheden op de 3-1, maar gescoord werd er niet meer in het Polman Stadion. Door de zege heeft Heracles nu zes punten voorsprong op de zestiende plek.
Heracles Almelo - Roda JC 2-1 (1-1)
0-1 Hupperts (14)
1-1 Linssen (43)
2-1 Linssen (78)
Arbiter: Van Boekel
Geel: Tannane (Heracles Almelo), Donald (Roda JC)
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Streutker (Quansah), Davidson, Tannane, Rienstra, Cziommer (Bruns/46), Rosheuvel (Bel Hassani/84), Uth, Linssen.
Roda JC: Kurto, Letschert (Monteyne/87), Luijckx, Ramos, Van Peppen, Hupperts, Djoum, Donald (Demouge/80), Kali, Höcher (Fledderus/68), Powel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.