FC Twente wint in slotseconde van AZ

FC Twente heeft vandaag goede zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. Lange tijd leek het thuisduel met AZ af te stevenen op een gelijkspel maar in de slotseconde wist de ploeg van Michel Jansen alsnog de drie punten in eigen huis te houden, 2-1.
FC Twente begon vandaag tegen AZ met twee mutaties ten opzichte van vorige week. Luka Djordjevic verving de geschorste Luc Castaignos en Martina stond in de basis omdat Bjelland nog niet hersteld was van zijn hersenschudding. De van een blessure teruggekeerde Wout Brama zat voor het eerst dit seizoen op de bank. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en had het betere van het spel. De eerste kans was voor Jesus Corona maar Esteban hield de Mexicaan van scoren af. Twente bleef hierna veel druk zetten op de verdediging van AZ en die hadden daar zichtbaar moeite mee. Djordjevic en Koppers konden de score openen maar lieten dat na. Vijf minuten voor rust kreeg AZ een vrije trap op de rand van de zestien en voormalig FC Twente-speler Steven Berghuis wist vervolgens Marsman in de lange hoek te verrassen. Laatstgenoemde ging niet vrijuit. Vlak voor rust kreeg Tadic nog een goede kans maar vanaf de rand van de zestien mikte hij naast.
In het begin van de tweede helft werd de druk verder opgevoerd door Twente en dit leidde direct tot een aantal kansen. Eerst kopte Djordjevic mis en luttele seconden erna raakte Promes van afstand de paal. 20 minuten voor tijd was het raak voor Twente. De voorzet van Tadic was op maat en invaller Mokhtar hoefde er alleen maar tegenaan te lopen, 1-1. Hierna probeerde de thuisploeg voor de overwinning te gaan maar de echte overtuiging ontbrak lange tijd. Een gelijkspel leek het maximaal haalbare voor de Tukkers totdat Dusan Tadic weer eens zijn waarde bewees. De Serviër krulde in de slotseconde de bal in de hoek en liet Esteban kansloos. Direct na het doelpunt floot arbiter Makkelie voor het eindsignaal.
FC Twente - AZ 2-1
0-1 Steven Berghuis (40)
1-1 Youness Mokhtar (69)
2-1 Dusan Tadic (90+3)
Arbiter: Makkelie
Geel: Koppers, Rosales, Poulsen, Wuytens
FC Twente: Marsman; Rosales, Martina, Bengtsson, Koppers; Gutierrez, Ebecilio (Eghan/83), Tadic; Corona (Mokhtar/46), Djordjevic (Børven/68), Promes.
AZ: Esteban; Johansson, Viergever, Wuytens, Poulsen; Gudelj, Ortiz (Gorter/69), Elm (Henriksen/68); Berghuis, Jóhannsson (Gudmundsson/60) en Beerens.