nieuws

PEC Zwolle wint IJsselderby van GA Eagles

PEC Zwolle heeft vandaag tegen Go Ahead Eagles een belangrijke overwinning geboekt waardoor de ploeg van trainer Ron Jans voorlopig niet meer naar beneden hoeft te kijken. De Zwollenaren wonnen in eigen huis met 2-0. Door het verlies worden de degradatiezorgen voor Go Ahead groter.
Vandaag stond de IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles op het programma. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd in Deventer eenvoudig met 4-1 gewonnen door Go Ahead. In het begin ontstond er een licht overwicht van de bezoekers, mede door toedoen van PEC die een aantal keer slordig balverlies leed. Antonia raakte een voorzet van Houtkoop niet optimaal en schoot naast. Aan de andere kant kwam Drost een teenlengte tekort om een voorzet binnen te tikken. Beide ploegen waren in het vervolg afwachtend en slordig waardoor de wedstrijd niet echt aantrekkelijk was voor rust. Uit het niets wist de thuisploeg in de blessuretijd van de eerste helft te scoren door Jesper Drost na een mooie steekbal van Klich.
Na rust werd het spel van beide kanten beter en moest Go Ahead komen. Na een kwartier werd Marnix Kolder in het veld gebracht om Go Ahead van meer aanvallende impulsen te voorzien. Even later kreeg Antonia een strafschop na een overtreding van Klich. Van der Linden schoot de bal niet goed in waardoor Boer kon redden. Go Ahead ging alles of niets spelen en in de slotfase kregen de bezoekers een aantal goede kansen op de 1-1 maar aan de andere kant werd uiteindelijk gescoord. Guyon Fernandez slalomde in blessuretijd knap door de defensie van Go Ahead en schoot zijn werkgever in veilige haven, 2-0. Dit was tevens de eindstand.
PEC Zwolle - Go Ahead Eagles 2-0
1-0 Jesper Drost (45+1)
2-0 Guyon Fernandez (90+4)
Arbiter: Gözübüyük
Geel:
Bijz: Van der Linden mist strafschop (65)
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Van der Werff, Broerse (Lachman/77), Van Hintum; Mokotjo (Mahmudov/61), Klich, Drost; Hiwat (Narsingh/72), Thomas, Fernandez. 
Go Ahead Eagles: Andersen; Schmidt, Vriends, Vd Linden, Schenk; Rijsdijk (Kolder/59), Overgoor, Türüç (Amevor/86); Antonia, Falkenburg, Houtkoop (Godee/77).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.