nieuws

Broers Mulder wellicht herenigd

Michel en Ronald Mulder
Michel en Ronald Mulder
Het schaatsseizoen zit erop voor de gebroeders Mulder. Er wordt gespeculeerd dat de broers volgend jaar wellicht samen in dezelfde ploeg rijden. Dit meldt de NOS.
"Ik heb nog geen idee. Ik heb er wel over nagedacht", erkent Ronald, die het seizoen afsloot met de eindzege in de wereldbeker. "Ik heb een ontzettend mooi jaar gehad. Mijn contract loopt af, maar dat wil niet zeggen dat ik niet bij deze ploeg (Team BrandLoyalty, red.) blijf."
Ronald geeft eerlijk toe dat hij het wel ziet zitten om weer met Michel in een ploeg te trainen. Tot 2011 was dat nog het geval, maar in dat jaar verliet Ronald Team APPM voor Control, waar coach Jac Orie aan het roer stond.
"Ik zou wel met Michel willen trainen. We moeten kijken wat haalbaar is en wat de mogelijkheid is. Er moet goed over nagedacht worden. Dat zien we wel in de komende weken. Ik denk wel dat ik goed met Michel in een ploeg kan. Maar het is ook gebleken dat ik zonder hem kan. Het kan alle kanten op."
Michel, die dit jaar wereldkampioen en olympisch kampioen werd, laat net als Ronald alle opties open. "Mijn contract loopt af, we zitten vol in de onderhandelingen. Beslist.nl heeft aangegeven door te willen als sponsor. Dat is mooi en goed voor het schaatsen. Maar of ik daarbij hoor, dat moeten we nog zien."
Over een eventuele hereniging met zijn broer Ronald, zegt Michel Mulder: "Ik denk dat ik er nu klaar voor ben en denk dat Ronald er ook klaar voor is om weer bij elkaar in de ploeg te komen. Ik denk dat we elkaar naar ongekende hoogtes kunnen trainen. Dan hebben we elke dag een competitie en nu alleen in de weekenden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.