nieuws

Burgemeester Dinkelland: nieuwe wet moet landelijke dekking telefoonproviders afdwingen

Burgemeester Cazemier van de gemeente Dinkelland wil dat er snel een oplossing komt voor de slechte mobiele dekking in het grensgebied.
Afgelopen weekend werd het probleem met de dekking weer eens duidelijk, toen in Lattrop een stal van een paardenfokkerij afbrandde. Het lukte de eigenaren van de paardenfokkerij niet meteen om de hulpdiensten te alarmeren.

Brief aan Agentschap Telecom

Voor Cazemier is de maat nu vol. Hij schrijft een brief naar de minister om nieuwe wetgeving af te dwingen. Een eerdere brief naar het Agentschap Telecom heeft weinig zoden aan de dijk gezet. "Ik heb net antwoord gekregen van het agentschap. Ze schrijven dat het probleem bekend is en dat ze hun best doen om het op te lossen."
Voor Cazemier is dat niet voldoende. "Het agentschap heeft geen wettelijke bevoegdheden en dus moet de wet gewijzigd worden, waardoor providers gedwongen worden te zorgen voor landelijke dekking."

Oproep

Woont u in het grensgebied en heeft u problemen met mobiele telefonie? Mail uw ervaringen naar nieuws@rtvoost.nl. We zijn benieuwd waar u in de praktijk tegenaan loopt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.