nieuws

Pivot Zwolle ontkent fraude met zorggeld

Zorgaanbieder Pivot in Zwolle
Zorgaanbieder Pivot in Zwolle
Zorgaanbieder Pivot in Zwolle ontkent dat zij frauderen met persoonsgebonden budgetten en declaraties. Directeur Jansink zegt dat een ex-cliënt uit rancune en ontevredenheid de media heeft benaderd om Pivot in een kwaad daglicht te stellen.
In een artikel van dagblad De Stentor komen gedupeerden en ouders aan het woord, die beweren dat er door Pivot druk wordt uitgeoefend op cliënten om declaraties te ondertekenen. Pivot is onderdeel van Pivot4care en biedt begeleiding aan jongeren en volwassen die een persoonsgebonden budget (pgb) hebben om zorg in te kopen.

Zorgkantoor onderzoekt beschuldigingen

Volgens Jansink is een pgb-regeling een ingewikkelde regeling en raken cliënten wel eens in de war van de formulieren, maar is er van fraude of druk geen sprake. Het Zorgkantoor heeft tegen de krant gezegd dat één cliënt aangifte heeft gedaan bij de politie. Het Zorgkantoor onderzoekt zelf ook de beschuldigingen.
Pivot zegt dat zij in de regio Zwolle zo'n 80 cliënten begeleiden en dat het gros van de cliënten zeer tevreden is over hun werkwijze. De cliënt die naar de krant is gestapt, is volgens Pivot iemand die in het verleden eerder boos was op zijn begeleider.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.