nieuws

Burgemeester Losser stuurt sms met herinnering om te gaan stemmen

Burgemeester Sijbom van de gemeente Losser heeft vanochtend inwoners van zijn gemeente via sms een herinnering gestuurd vandaag te gaan stemmen. Sijbom wil dat dit jaar meer mensen gaan stemmen dan vier jaar geleden. Toen ging zo'n 50% van de inwoners van de gemeente naar de stembus, ruim onder het landelijk gemiddelde.
Sijbom houdt het niet alleen bij sms'jes. De afgelopen weken heeft hij zo'n 900 brieven gestuurd met de oproep om te gaan stemmen. Die brieven zijn onder meer naar nieuwe inwoners in de gemeente gegaan. Vandaag gaat de burgemeester met een bus de gemeente door, op bezoek bij verschillende stembureaus. "Ik wil dat het een feestelijke dag wordt. En dat we uiteindelijk een hoger opkomstpercentage hebben dan het landelijk gemiddelde."

"Geen desinteresse"

Het lage opkomstpercentage van vier jaar geleden is volgens de burgemeester geen desinteresse. "Inwoners zijn juist wel heel betrokken. We moeten alleen zorgen dat die twee werelden, politiek en samenleving, nauwer met elkaar aansluiten. De gemeenteraad heeft dan ook de opdracht gekregen om te bekijken hoe we de samenleving meer kunnen betrekken bij de politiek."
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.