nieuws

Kersverse stemgerechtigde krijgt taart en stempas van burgemeester Ommen

Hij kreeg niet alleen taart op z'n verjaardag, maar ook een stempas. Berend Holsappel uit Ommen is vandaag 18 jaar oud geworden en daarmee één van de jongste stemgerechtigden van Nederland. Burgemeester Marc-Jan Ahne kwam de stempas hoogstpersoonlijk afleveren.
Het bezoekje van burgemeester Ahne vond Berend wel een hoogtepuntje. Al zou hij ook zonder de taart van de burgemeester gaan stemmen morgen. Op wie en op welke partij weet hij nog niet.

Jongeren betrekken bij stemrecht

In Ommen zijn de afgelopen tijd meerdere acties gehouden om jongeren te betrekken bij de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente wil ze erop wijzen dat een gemeenteraad belangrijke besluiten neemt. Besluiten die zeker ook jongeren aangaan, zoals de openingstijden van cafés, betaalbare woningen en werkgelegenheid.
Voor Berend komt het moment van meebepalen wel heel erg snel na het achttien worden. Burgemeester Ahne: "Als je net achttien bent, dan krijg je soms leuke dingen die je dan mag. Je mag straks bijvoorbeeld autorijden. Maar je mag ook stemmen. Het is toch wel heel bijzonder dat je de dag voor de verkiezing achttien wordt, waardoor je dat recht - wat toch wel heel belangrijk is - al meteen de dag na je verjaardag mag uitoefenen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.