nieuws

Directeur Van Winden krijgt meer dan 50.000 euro mee bij Twente Milieu

Directeur Van Winden van Twente Milieu
Directeur Van Winden van Twente Milieu
Directeur Van Winden van Twente Milieu krijgt bij z'n noodgedwongen vertrek vijf maandsalarissen mee. Het gaat hierbij om ruim 50.000 euro. De Raad van Commissarissen heeft dat in een toelichting op het vertrek meegedeeld.
De Raad van Commissarissen gaat op zoek naar een opvolger en werkt het liefst niet met een interim-directeur. Hierdoor kan het volgens voorzitter Meulman van de Raad van Commissarissen nog enige tijd duren voor dat Van Winden een opvolger heeft. Meulman betreurt het vertrek van Van Winden, maar stelt ook dat dit vertrek onvermijdelijk was.

Managers zouden vrezen voor hun baan

Hoewel de Raad van Commissarissen geen mededelingen doet over de aanleiding voor de stap, wordt dat in verband gebracht met een intern onderzoek naar het functioneren van Van Winden. Dat onderzoek is overigens nog niet afgerond.
Van Winden zou in de clinch liggen met het managementteam, dat door een reorganisatie vreesde voor hun baan. Daarop zijn managers naar de Raad van Commissarissen gestapt. Meulman heeft spijt dat hij als toezichthouder niet eerder de problemen heeft gezien. Zelf heeft hij er geen moment aan gedacht op te stappen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.