nieuws

Danny Makkelie fluit halve finale PEC Zwolle - NEC

Danny Makkelie
Danny Makkelie
Danny Makkelie is door de KNVB aangewezen om de halve finale van de KNVB-beker tussen PEC Zwolle en NEC in goede banen te leiden. Het duel staat op 26 maart op het programma.
De andere halve finale tussen AZ en Ajax, die een dag later wordt gespeeld, wordt gefloten door Pol van Boekel. Komende zondag is PEC de enige Overijsselse ploeg die in actie komt in de eredivisie. Het gaat dan op bezoek bij AZ en daar is Bas Nijhuis uit Enschede de leidsman. De overige Overijsselse arbiters komen aanstaand weekend niet in actie in de eredivisie.
Als onderdeel van de pilot Arbitrage 2.0 van de KNVB worden in de halve finales een vijfde en zesde official ingezet. De aanwezigheid van deze extra assistenten op de achterlijn geeft de arbitrage de mogelijkheid de wedstrijd met meer ogen te leiden. De KNVB verwacht dat dit met name in het strafschopgebied zal leiden tot een toename van het aantal juiste beslissingen. Deze extra assistenten zijn bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal bij aanvang van dit seizoen voor het eerst in Nederland ingezet.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.