nieuws

Vijf ton voor veilige stroomputten onder Van Heekplein in Enschede

Stroomputten voor vijf ton aangepast
Stroomputten voor vijf ton aangepast
De stroomputten onder het Van Heekplein in Enschede worden aangepast. Dat kost vijf ton.
Het plein hoeft niet, zoals aanvankelijk werd vermoed, helemaal opengehaald te worden; alleen de omgeving van de 32 stroomputten gaat op de schop. De aanpassing is volgens wethouder Van Agteren gegarandeerd afdoende in tegenstelling tot de aanpassingen vier jaar geleden, "na de werkzaamheden voldoen de stroomputten weer aan de veiligheidsnorm." De marktbond is tevreden met het voorstel van de gemeente.

Absoluut veilig op het plein

De werkzaamheden zijn nodig omdat er in de stroomputten water blijft staan. Dat is niet gevaarlijk voor de marktkooplieden maar wel voor de beheerders die de stroom aansluiten. Marktkooplui klaagden over gevaarlijke situaties, maar dat is volgens de wethouder niet aan de orde.
"Ze hebben een eigen verantwoordelijkheid en moeten kabels gebruiken die dik genoeg zijn of de kabels beschermen met rubberen matten zoals al enkele weken wordt gedaan." Van Agteren benadrukt dat lopen over het Van Heekplein absoluut veilig is en dat er nooit risico's zijn geweest op elektrocutie of brand.

Overlast niet uitgesloten

De  werkzaamheden aan de markt beginnen zo snel mogelijk en duren een maand. Tijdens de werkzaamheden kan het plein gewoon worden gebruikt. Enschede doet haar uiterste best om de overlast voor marktkooplieden op de dinsdag- en zaterdagmarkt zoveel mogelijk te beperken. "Helemaal uitsluiten kunnen we dat niet." Eind mei moet alle 32 stroomputten weer aan de eisen voldoen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.