nieuws

Mensensmokkel ontdekt tijdens extra grenscontroles De Lutte

Tijdelijke grenscontroles onder meer op de A1 bij grensovergang De Lutte hebben geleid tot ontdekking van mensensmokkelaars. Details kon de Koninklijke Marechaussee nog niet geven.
De controles vormen onderdeel van de extreme veiligheidsmaatregelen voor de nucleaire top in Den Haag met diverse wereldleiders, zoals de Amerikaanse president Barack Obama. Bij de grensovergang op de A1 bij De Lutte hebben leden van de Koninklijke Marechaussee en de Duitse politie steekproefsgewijs automobilisten gecontroleerd die vanuit Duitsland de grens passeren.

Enkele mensensmokkelaars ontdekt

De passanten moesten identiteitspapieren laten zien. Volgens een woordvoerder zijn geen verdachte personen in beeld gekomen die de Nucleaire top willen verstieren. Wel zijn er meerdere incidenten gemeld waarbij onder andere enkele mensensmokkelaars zijn ontdekt.
De grenscontroles in het Oosten en Zuiden zijn nog de komende dagen. Ook zijn er strenge controles in de internationale trein die bij Bad Bentheim de grens passeert. Dat heeft tot nu toe niets opgeleverd.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.