nieuws

Vrachtwagenchauffeurs na ernstig ongeluk A35 Hengelo-Enschede aangehouden

De twee vrachtwagenchauffeurs, die betrokken waren bij het ernstige ongeluk op de A35 tussen Hengelo en Enschede vanochtend, zijn aangehouden. Een automobiliste uit Polen moest met verwondingen overgebracht worden naar het ziekenhuis.
Doordat zijn aanhanger niet goed beladen was, verloor een 58-jarige Poolse chauffeur rond 05.30 uur de controle over zijn vrachtwagen en begon zijn combinatie te scharen. Hij kwam daardoor midden met zijn truck op de A35 tot stilstand.

Poolse vrouw gewond

Het verkeer dat achter de vrachtwagen reed, kon op tijd stoppen. Een vrachtwagen die daar weer achter reed niet. De chauffeur botste met zijn vrachtwagen op een stilstaande auto.
De auto kwam daardoor klem te zitten tussen de middengeleider en de truck. De 26-jarige Poolse vrouw in de auto moest met verwondingen worden overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere stilstaande auto werd nog geraakt door de voorste vrachtwagen. De bestuurder van deze auto werd ter plekke door ambulancepersoneel geholpen aan zijn verwondingen.

Verkeersoverlast in Hengelo

De bestuurders van de vrachtwagens zijn na het ongeluk aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeluk.

De snelweg tussen Hengelo-Zuid en Enschede-West moest tijdelijk afgesloten worden. Door de afsluiting stonden de wegen in Hengelo vanochtend vast. Ook omliggende dorpen hadden door het ongeluk last van verkeersoverlast.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.