nieuws

IJhorst kiest naast gemeenteraad ook dorpsraad

Verkiezing dorpsraad IJhorst
Verkiezing dorpsraad IJhorst
In de ene ruimte van horecabedrijf Het Vosje in IJhorst kunnen burgers woensdag kiezen voor de gemeenteraad, in een ander zaaltje houdt de Dorpsraad IJhorst Lankhorst de hele dag de bestuursverkiezing. Acht personen staan op de lijst om in het bestuur herkozen of gekozen te worden. De raad die dit jaar 32 jaar bestaat, is een begrip in de omgeving.
Er staan acht personen op een lijst. Stemmers mogen er drie rood maken. "Wie tot drie kan tellen, kan de dorpsraad samenstellen", luidt de slogan. De verkiezing voor de dorpsraad valt traditioneel samen met de gemeenteraadsverkiezingen.

Ons kent ons

Elk stemgerechtigde IJhorster kreeg de afgelopen weken een oranje stemkaart in de bus. Die moet ingeleverd worden. Maar eigenlijk hoeft het niet. Ons kent ons en daardoor is stembusfraude ondenkbaar en onmogelijk. Om elke mogelijkheid daartoe verder te voorkomen, mogen bestuursleden die verkiesbaar zijn, de stemmen niet tellen.
Bestuursleden lossen elkaar om de twee uur af. Het loopt goed door. De opkomst is hoog in IJhorst. Of deze hoger is door de gecombineerde verkiezing valt niet te zeggen, maar iedereen stemt én voor de Dorpsraad én voor de gemeenteraad.

Dorpsplan Plus

De Dorpsraad is een begrip in het dorp met 1200 inwoners. De raad ze zet zich in voor de leefbaarheid. Mede door de dorpsraad heeft IJhorst dorp een geitenweide, een kleine brede school, wordt er regelmatig op de trom geslagen voor fietspaden en ruimte om woningen te bouwen.
De dorpsraad is ook heel druk met de uitvoeringsagenda van Dorpsplan Plus, het leefbaarheidsproject in het dorp.
 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.