nieuws

Opkomst bij kleinste stembureau Marle waarschijnlijk weer over de 100 procent

Stembureau in Marle
Stembureau in Marle
De opkomst bij het kleinste stembureau van Nederland in Marle gaat waarschijnlijk weer ruim over de 100 procent heen. Om 17.00 uur hadden er al 40 mensen hun stem uitgebracht bij het stembureau.
Het kleinste stembureau is van Wim en Elly Westhoff en er kan gestemd worden aan de tafel in hun woonkamer. Uit ervaring weet het stel dat er in de avonduren nog ongeveer 20 stemmers komen. "We verwachten nog een paar families die altijd met z'n allen na werktijd een hokje komen inkleuren'', aldus Wim Westhoff.

Ook niet-inwoners stemmen in huiskjamer

In het gehucht zelf wonen in totaal 47 stemgerechtigden. Zij komen traditiegetrouw allemaal stemmen bij het stembureau. Maar er komen ook vaak mensen hun stem uitbrengen, die het stembureau in de huiskamer wel eens willen zien.
Sinds 1948 is het kleinste stembureau van Nederland al op het adres van de familie Westhoff te vinden. Daar is destijds voor gekozen, omdat de inwoners van Marle bij hoogwater in de IJssel het gemeentehuis alleen kunnen bereiken door een omreis van ruim 30 kilometer te maken.
 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.