nieuws

Hempenius en Pothast spannen kort geding aan tegen KNVB

Excelsior'31
Excelsior'31
Gradus Hempenius en Tim Pothast spannen een kort geding aan tegen de KNVB om dit seizoen alsnog voor Excelsior'31 te kunnen spelen.
Het tweetal speelde dit seizoen voor vv Glanerbrug, dat onlangs failliet is gegaan. Het faillissement werd uitgesproken vóór de sluiting van de overschrijvingstermijn, maar werd pas definitief ná die periode. De KNVB stak daarom een stokje voor de overschrijving van de Glanerbrug-spelers naar andere clubs.
Ten onrechte, stellen Hempenius en Pothast. De voetballers worden bijgestaan door Lamber Voorman, van de technische commissie van Excelsior'31. "Het begrip dat er op het definitieve faillissement gewacht moet worden, is er. Maar dat de spelers na de faillietverklaring niet direct over mogen stappen niet. De overschrijvingspapieren waren op tijd ingeleverd, dus verwachten Pothast en Hempenius dat de overschrijving per direct rond kan worden gemaakt", aldus Voortman op de website van Excelsior'31.
Excelsior'31 kan de spelers goed gebruiken in de laatste competitiewedstrijden; de ploeg uit Rijssen staat momenteel op een degradatieplaats in de topklasse.
Het kort geding vindt donderdag 27 maart plaats in Zeist. Naar verwachting doet de rechter binnen een week uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.