nieuws

Vier vrouwen in gemeenteraad Staphorst

Vier vrouwen in gemeenteraad Staphorst
Vier vrouwen in gemeenteraad Staphorst
Staphorst krijgt vier vrouwen in de gemeenteraad. Herriët Brinkman (CDA), Genevive Compagner (CDA), Klaasje Lier- Russcher (ChristenUnie) en Liesbert Lubberink (PvdA) komen in de lokale politiek van Staphorst. Genevive Compagner stelde zich ook nog kandidaat voor het wethouderschap. Nog nooit had Staphorst een vrouwelijke wethouder.
Er zaten sinds vier jaar twee vrouwen in de raad: Herriët Brinkman en Liesbert Lubberink. Daarvoor was de lokale politiek van Staphorst bijna twintig jaar verstoken van vrouwen. Tineke Radersma was eind jaren tachtig het laatste vrouwelijke raadslid. Zij zat er voor de PvdA.
Het CDA is deze verkiezingen de grote winnaar geworden in Staphorst. De partij gaat van drie naar vier van de zeventien zetels en groeit dus tegen de trend in. De SGP blijft op vijf, de ChristenUnie houdt er vier. Gemeentebelangen verliest een zetel en komt op twee. De PvdA houdt twee zetels. Het lijkt erop dat Jan Talen, wethouder van Gemeentebelangen, niet terugkeert in het college. Meest unieke is wel dat Staphorst vier vrouwen in de gemeenteraad krijgt.
Kijk voor een overzicht van alle uitslagen op rtvoost.nl/gr2014.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.