nieuws

Man uit Zweden vrijgelaten die beweerde echtpaar Almelo te hebben vermoord

Dossier van moordzaak echtpaar Stegehuis in 1984
Dossier van moordzaak echtpaar Stegehuis in 1984
De man uit Zweden, die jarenlang beweerde onder meer het echtpaar Stegehuis uit Almelo te hebben vermoord, is na ruim 20 jaar vrijgelaten uit het psychiatrisch ziekenhuis waar hij werd vastgehouden.
De man bekende begin jaren '90 dat hij 30 moorden zou hebben gepleegd, maar werd vorig jaar vrijgesproken omdat uit onderzoek blijkt dat hij de moorden niet gepleegd kan hebben. De man mocht na zijn vrijspraak echter nog niet weg uit het psychiatrisch ziekenhuis, omdat de artsen eerst zeker wilden weten dat hij geen gevaar voor de samenleving oplevert.

Dubbele moord in 1984

Het echtpaar Stegehuis werd in 1984 op een rustplaats bij het meer Vuolep Appojaure in Zweden met messteken om het leven gebracht. Na zijn aanhouding bekende de Zweed 30 moorden te hebben gepleegd. Hij werd voor acht van de moorden, waaronder die op het echtpaar Stegehuis, veroordeeld en zat sinds begin jaren '90 in een psychiatrische inrichting.
Hij werd veroordeeld op basis van zijn eigen bekentenissen, maar technisch bewijs is nooit gevonden. In 2008 trok de man zijn bekentenissen in, waarna opnieuw onderzoek werd gedaan naar de zaken. Hij zou de moorden hebben bekend om zichzelf interessanter te maken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.