CDA Dalfsen: samen met inwoners kijken naar alternatieven bomenkap

"We moeten helemaal opnieuw beginnen met het proces. Inwoners moeten met alternatieven komen en meedenken en meevoelen wat de gevolgen van beslissingen zijn." Dat zegt fractievoorzitter Uitslag van het CDA in Dalfsen.

Ongeveer 60% procent van de inwoners wil dat er een nieuwe beslissing wordt genomen over de voorgenomen bomenkap aan de Rechterensedijk. Het CDA en Gemeentebelangen Dalfsen behaalden, net als in 2010, samen de meeste zetels.

Bomen vormen risico voor het verkeer

Inwoners van Dalfsen stemden gisteren niet alleen voor de gemeenteraad, maar mochten ook meedoen aan een volksraadpleging over de bomenkap. De kap van zo'n 120 bomen aan de Rechterensedijk is al maanden onderwerp van discussie.

De bomen zouden moeten worden gekapt vanwege het risico dat ze vormen voor het verkeer op de smalle weg. Maar veel inwoners vinden dat de kap afbreuk doet aan de karakteristieke eigenschappen van de Rechterensedijk. Nu is dus duidelijk dat de gemeente opnieuw naar het besluit moet gaan kijken.

"Helemaal opnieuw begonnen"

"60% wil dat we dat gaan doen, dan moeten we dat wat mij betreft dus ook gaan doen", zegt Uitslag. "Dit betekent dat we helemaal opnieuw moeten gaan beginnen. We moeten de inwoners daar bij betrekken."

Uitslag wil niet zeggen dat de kap van tafel geveegd moet worden. "40 procent van de stemmers vindt dat het een goed besluit is om de bomen te kappen. Dan kunnen we beter helemaal opnieuw beginnen. We hebben inmiddels al nieuwe alternatieven van inwoners gekregen, dus daar moeten we nu ook naar gaan kijken."
 

Kijk voor een overzicht van alle uitslagen op rtvoost.nl/gr2014.

Bekijk de video in HD op YouTube

Deel dit artikel:

Reageren