nieuws

Onderzoek crash Bussloo gaat weken duren

Het onderzoek van de luchtvaartpolitie naar het vliegtuigongeluk gisteren bij Bussloo gaat nog zeker drie tot vier weken duren. Dat zegt een woordvoerder van de landelijke eenheid, waar de luchtvaartpolitie onder valt. De identiteit van de twee slachtoffers is nog niet vrijgegeven.Â
Volgens de woordvoerder is er wel een vermoeden wie de slachtoffers zijn, maar moet eerst sectie worden verricht op de lichamen om dat zeker te hebben.

Driedimensionaal beeld

Op dit moment wordt op de grond en vanuit de lucht onderzoek gedaan. Een helikopter maakt opnamen van de crashlocatie om uiteindelijk een driedimensionaal beeld te krijgen van de plaats waar het toestel neerkwam en de brokstukken.
Als de plek van het ongeluk helemaal in kaart is gebracht, gaan de brokstukken naar een hangar op vliegbasis Woensdrecht voor nader onderzoek. Het toestel is een Extra 300 L, dat geschikt is voor aerobatics.

Golfbaan dicht tot nader orde

Het toestel crashte gisteravond rond 18.30 uur op golfbaan De Breuninkhof aan de Bussloselaan. Enkele golfers die op de baan stonden, zagen de crash en meldden dat het toestel bezig was met aerobatics toen het neerstortte.
De golfbaan is gesloten voor het onderzoek. Volgens de directeur van de golfbaan blijft dat zo tot nader orde.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.