nieuws

Verdachte woningoverval Zwolle bedreigd door medeverdachten

Rechtbank Zwolle
Rechtbank Zwolle
Eén van de verdachten in de strafzaak rond de overval op een woning aan de Zwolse Rijpstraat vorig jaar wordt bedreigd door zijn medeverdachten. Dat bleek vandaag tijdens een pro formazitting voor de rechtbank in Zwolle.
De man uit Zwolle is de enige van de vijf verdachten die bekende. Hij noemde ook namen van medeverdachten. De bedreiging wordt door het Openbaar Ministerie serieus genomen. Zo werd een stokje gestoken voor de overplaatsing van één van de verdachten naar de gevangenis waar de Zwollenaar in voorarrest zit.

Bedreigingen van medeverdachten en buitenaf

De advocaat van de man heeft de rechtbank gevraagd om de zaak tegen de Zwollenaar achter gesloten deuren te behandelen. Alleen op die manier zou zijn cliënt in vrijheid kunnen verklaren. Volgens de advocaat komen de bedreigingen niet alleen van de vier medeverdachten, maar ook van buitenaf.

Beloning van 5000 euro en media-aandacht
De bewoonster van de woning aan de Rijpstraat werd op 16 augustus door gewapende mannen overvallen. De vrouw is een medewerkster van een Zwolse coffeeshop en werd door de overvallers bedreigd met een vuurwapen en geboeid.
Bij de overval zou een klein bedrag en een hoeveelheid softdrugs zijn buitgemaakt. Haar werkgever loofde een beloning van 5000 euro uit voor diegene die de gouden tip kon geven. Het programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak en in december werden vier mannen uit Zwolle en Rotterdam aangehouden.

Gesprekken tussen verdachten afgeluisterd
De rechtbank wil de strafzaak op 5 juni aanstaande inhoudelijk behandelen. Tot die tijd blijven de verdachten achter de tralies. Hun advocaten vroegen de rechtbank wel om vrijlating, maar die verzoeken werden afgewezen.
In de strafzaak zouden onder anderen gesprekken tussen verdachten in de bus van de parketpolitie afgeluisterd zijn. Eén van de mannen zou tijdens zo'n gesprek hebben gezegd hebben dat hij ervan baalde dat er voor de overval geen bivakmutsen voorhanden waren en hij daarom zonder de woning aan de Rijpstraat binnen moest.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.