nieuws

Vrijwilligers Overijssel in actie tijdens NL Doet

In Overijssel en de rest van het land gaan vandaag en morgen vrijwilligers klussen bij verschillende instellingen en organisatie vanwege NL Doet. In Overijssel is een recordaantal klussen aangemeld voor de grootste vrijwilligersactie van het land.
Het vrijwilligersevenement dat wordt georganiseerd door het Oranje Fonds viert zijn 10e verjaardag. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kregen de stichting cadeau voor hun huwelijk in 2002 en zijn beschermpaar van het Oranjefonds. Samen met andere leden van de koninklijke familie zullen ze in deze dagen ook ergens in het land als vrijwilliger aan het werk gaan. De komst van de Oranjes wordt nooit van tevoren aangekondigd.

660 klussen in Overijssel

De verwachting is dat vandaag en morgen in totaal 325.000 vrijwilligers in Nederland en op Aruba en Curacao aan de slag gaan bij maatschappelijke organisaties, zoals speeltuinen, zorginstellingen en kinderboerderijen. In Overijssel is er dit jaar een record van 660 klussen binnengekomen.
In Aadorp wordt onder meer een speeltuin opgeknapt. In Kampen moeten er bij een dierenopvang konijnenrennen worden gemaakt. Vrijwilligers in Ommen gaan het Bostheater schoonmaken en in Zwolle moet er een buurtmoestuin worden aangepakt.

Buren in Denekamp knappen opberghok op

De buren van de straat Knik in Denekamp geven hun gezamenlijke opberghok een flinke opknapbeurt. Vandaag en morgen moet het geschuurd en geverfd worden. Het hok wordt gebruikt om stoelen en tafels op te slaan die gebruikt worden voor straatfeesten. De klus moet in twee dagen door zo'n tien man geklaard worden. Helaas helpt de regen niet echt mee. Maar de buren blijven optimistisch en hopen op droog weer met zon later op de dag.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.